POLOŽAJ OSOBA SA INVALIDITETOM – OSVETLIMO IH; Zdrava hrana nije skupa


Program finansiran od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.


Daniela Stamenković, fitnes instrktorka i savetnik za ishranu, tokom karijere u fitnesu, duge gotovo deceniju i po, radila je sa više od 100 klijenata rekreativaca i profesionalnih sportista.
Daniela smatra da je fitnes najbolji put do lične transformacije, kako fizičke, tako i psihičke. Kako kaže, vežbanje joj je pomoglo u svim sferama života.
„Kada to kažem, prvenstveno mislim na lakoću s kojom se nosim sa svakodnevnim obavezama, problemima, stresom i ostalim životnim situacijama. Od lenje, letargične, pasivne i gojazne osobe koja je vodila sedentarni način života, uz treninge sam postala sušta suprotnost“ – navodi Daniela.
Daniela je govorila o tome da fizičko vežbanje može da zameni mnoge lekove, ali da ni jedan lek ne može zameniti fizičko vežbanje. Lekovi, kako kaže, uglavnom leče posledice, ali ne leče uzrok, a baš taj uzrok se rešava drugačije, dok je fizička aktivnost prevencija svih bolesti.
Kaže se da su dve noge našeg organizma fizičko vežbanje i zdrava ishrana, kako je savetnik za ishranu, Daniela Stamenković je govorila i o zdravoj ishrani, pri čemu je naglasila da je voda eliksir zdravlja, te da se njenim konzumimranjem, čovek „pere iznutra“.
Obimnost obroka koji je dovoljan našem telu, ona određuje veličinom dlana – koliko hrane može da nam stane na dlan, toliko nam je dovoljno za jedan obrok. A navela je i to da zdrava hrana nije skupa, kao što se na prvi pogled čini, već je nezdrava hrana dostupnija i uočljivija, ali definitivno nije povoljna. Te je to još jedna pozitivna strana zdrave ishrane i zdravog načina života.
Prednosti promene načina života, koju Daniela preporučuje, doprineće organizmu da se oseća lakše, da se lakše kreće, diše, radi… Doprineće boljem raspoloženju, opuštenosti i smirenosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*