Policijska uprava Sremska Mitrovica: Preventivne akcije na početku nove školske godine

Na početku i u toku nove školske godine, pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici preduzimaće niz preventivnih mera i aktivnosti u cilju unapređenja bezbednosti učenika osnovnih i srednjih škola i bezbednosti školske imovine.

Saobraćajni policijski službenici će u toku meseca septembra obavljati pojačane kontrole saobraćaja na putevima, ulicama i raskrsnicama u zonama škola, kojima se najčešće kreću učenici pri dolasku u školu i po povratku kući. Po potrebi, akcija će biti nastavljena i u oktobru.

Pojačane kontrole saobraćaja biće posebno usmerene na sankcionisanje prekršaja vožnje nedozvoljenom brzinom i nepropuštanje pešaka, posebno đaka, na obeleženim pešačkim prelazima.

Najveća pažnja biće posvećena đacima – prvacima, kojima će saobraćajna policija pružati pomoć na prilazima školama. U septembru i oktobru, njima će biti održana serija predavanja o bezbednom učešću u saobraćaju.

Takođe, u blizini škola policija će pojačati patrolno-pozorničku delatnost, posebno na mestima gde su uočeni češći bezbednosni događaji, u cilju suzbijanja i otkrivanja eventualnih krivičnih dela, posebno sa elementima nasilja i u vezi posedovanja i prodaje opojnih droga.

Školski policajci intenzivno će obilaziti škole u cilju pružanja pomoći i efikasnije zaštite učenika i školske imovine.

U okviru preventivnog rada, pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici i Odeljenja za vanredne situacije, u saradnji sa školskim upravama na području Srema, nastavljaju realizaciju projekta „Osnovi bezbednosti dece“, započetog u septembru prošle školske godine, u cilju razvoja bezbednosne kulture učenika – edukacije o bezbednosnim rizicima i pretnjama kojima mogu biti izloženi, načinima prevencije i veštinama ostvarivanja bezbednosne zaštite.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*