Nova oprema stigla u Opštu bolnicu Sremska Mitrovica

Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković boravio je danas u radnoj poseti Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Povod za posetu ovoj zdravstvenoj ustanovi je početak rada novog CT aparata u Službi za radiološku dijagnostiku, za čiju nabavku je sredstva obezbedio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, u iznosu od 32.689.000 dinara.

Mitrovačka bolnica imala je velikih problema sa čestim kvarovima CT aparata poslednjih godina, te su lekari bili prinuđeni da hitne pacijente šalju u druge ustanove na CT dijagnostiku, što je iziskivalo dodatne troškove, kao i da formiraju dužu listu za zakazivanje, što svakako nije popularno i predstavlja dodatno opterećenje za pacijente.

Nabavkom novog aparata na dobitku su svi pacijenti kojima je potrebna ova vrsta dijagnostičke usluge i u  bolnici očekuju, da maksimalnim  angažovanjem lekara specijalista radiologije i rtg tehničara, lista čekanja bude anulirana, a izveštaji precizniji i jasniji. Stavljanjem u funkciju novog CT aparata, u toku godine, moguće je uraditi i do 6000 pregleda.

Ovo je veliki pomak u dijagnostici za bolnicu u Sremskoj Mitrovici, za zaposlene i korisnike zdravstvene zaštite, a zahvaljujući pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, ovu ustanovu očekuju nova ulaganja u opremu, sanaciju tehničkih sistema i rekonstrukciju prostora, kako bi građani Srema imali najbolju  moguću  bolničku uslugu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*