Pokloni za prvorođenu bebu Opštine Ruma

Prva beba rođena u rumskoj opštini u 2020. godini je devojčica, Slađana Simić iz Buđanovaca. Beba je rođena oko 15 časova, a roditeljima se ispunila želja, da pored sina Mihajla koji ima pet godina, imaju i ćerku. Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić i načelnik Opštinske uprave Dušan Ljubišić obišli su porodicu Jovanović – Simić i majci Sonji i ocu Fadilu uručili poklone za Slađanu i Mihajla.

Predsednik rumske Opštine, Slađan Mančić, ovom prilikom je istakao da je reč o već tradicionalnom darivanju prvorođenog deteta u opštini uz stalno prisustvo želje da se u svakoj narednoj godini rađa sve više dece.

“ Majci Sonji smo uručili novčanu čestitku od 50.000 dinara, a uslišili smo i njenu želju i kupili nova kolica za bebu. Takođe tu su i prigodni pokloni za bebu, one osnovne potrebštine, a takođe novogodišnji paketić smo uručili i Mihajlu“, izjavio je predsednik Mančić.

Mančić je još dodao i to da će majka Slađane i Mihajla, Sonja Jovanović, biti korisnik populacione mere koja se sprovodi u Opštini Ruma. S obzirom da nije u radnom odnosu, ona ima pravo na opštinsku pomoć u iznosu od 10.000 dinara na mesečnom nivou u trajanju od jedne godine.

„Hvala Opštini na poklonima, veoma nam znače. Mi ćemo nastaviti da se borimo da našoj deci obezbedimo dobar život, da budu vredni i pošteni i da imaju budućnost“, izjavio je Fadil Simić, ponosni otac mališana.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*