Podiže se još jedna fabrika u rumskoj opštini

Još jedna fabrika biće izgradjena u rumskoj opštini. Potpisan je ugovor o izgradnji fabrike italijanskog investitora „Tehnostil“, koja se bavi proizvodnjom opreme za čeličane. Potpise na ugovor stavili su predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić i Fabio Bjanko generalni direktor „Tehnostila“, a u pitanju je površina od dva hektara za koju je italijanski investitor već uplatio 14 miliona dinara, kolika je vrednost zemljišta.

Opština Ruma i dalje drži primat u privlačenju novih investitora i smanjenju broja nezaposlenih. Industrijska zona „Rumska petlja“ biće bogatija za još jednu fabriku koja će na početku zaposliti novih 40 radnika. U Gradskoj kući u Rumi potpuisan je ugovor o izgradnji fabrike, a prema rečima italijanskog investitora, Ruma ima najbolje uslove za razvoj biznisa, a ono što je takođe važno je i značajna podrška i pomoć predsednika opštine i celokupne lokalne samouprave u nameri da se fabrika izgradi baš u tom delu Srema.

Industrijska zona „Rumska petlja“ slovi za jednu od najatraktivnijih u našoj zemlji, pa ne čudi činjenica da je veliki broj investitora opredeljen za podizanje svojih pogona baš na tom mestu. Već postojeće kompanije imaju želju da svoje kapacitet i prošire. Italijanski investitor se bavi proizvodnjom rezervnih delova i mašina za čeličnu industriju i izvozno je orijentisan. Imaju očekivanja da će svoje proizvode prodavati i u Srbiji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*