Dodeljene nagrade za najbolje likovne radove

 U mašinskoj  bazi JKP „Komunalije“ u Sremskoj Mitrovici, autorima najboljih likovnih radova u okviru konkursa „Umetnost zaštite životne sredine” uručene su nagrade. Projekat je sproveo „Eko-projekt tim” sa mitrovačkim “Komunalijama” a uz podršku Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu.  Tema konkursa bila je održavanje čistoće i reciklaža, a prvo mesto odsvojila je Tea Mitrović, učenica Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki” iz Sremske Mitrovice. 

 Konkurs je bio raspisan za sve učenike osnovnih škola sa teritorije Grada. Prvobitno, broj radova nije bio ograničen, međutim, zbog epidemiološke situacije, sve škole su mogle da šalju po dva rada i to najbolje radove učenika od prvog do petog i učenika od petog do osmog razreda. Od 18 finalista čiji su radovi stigli na adresu “Komunalija” proglašeni su pobednički kojima će biti brendirana još dva kamiona ovog preduzeća. Drugo mesto osvojila je Nikolina Kovač, Iz OŠ „Triva Vitasović Lebarnik” Laćarak, dok je treće mesto osvojila Dragana Sušić iz  OŠ „Branko Radičević” Kuzmin. 

Specijalne nagrade osvojile su  Anastazija Kolauti IZ SOŠO „Radivoj Popović” Sremska Mitrovica i Malena Almažan iz OŠ „Triva Vitasović Lebarnik” Laćarak. Iz “Komunalija” ističu da će i u narednom periodu nastaviti da organizuju slične akcije. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*