Potrebno je:
500 g tankih kora za pitu
40 g kvasca
400 ml vode
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
17 punih kašika brašna
2 dl ulja
1 struk praziluka
300 g šampinjona
1 kašičica začinskog bilja
1/2 kašičice bibera
Priprema:
Na ulju prodinstati sitno sečen praziluk. Mešati dok blago ne porumeni, a zatim dodati sitno iseckane šampinjone. Dinstati na laganoj vatri dok ne ispari sva voda, posoliti, dodati začinsko bilje i bibera. Skloniti sa vatre i ohladiti. U mlaku vodu dodati izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i 17 punih kašika brašna. Ostaviti par minuta da krene kvasac, a zatim pomešati sa hladnim filom od pečuraka.
Tanke kore podeliti na 3 jednaka dela, preseći ih po dužini i na svaku koru staviti po kašiku fila, namazati celu koru a onda smotati koru u rolat, a rolat u krug. Postupak ponavljati dok ne potrošite sve sastojke.
Pitice poređati u pleh sa blagim razmakom i peći na 200 C oko 15 minuta (u zavisnosti od rerne).
Uživati u divnom ukusu. Prijatno!
Leave a Reply