Pećinci: Ubedljiva pobeda Srpske napredne stranke

Opštinska izborna komisija Opštine Pećinci, nakon što je obradila podatke sa svih 30 biračkih mesta, objavila je preliminarne rezultate na izborima za odbornike u Skupštini Opštine Pećinci, prema kojima je lista Aleksandar Vučić- Srpska napredna stranka- Socijalistička partija Srbije- Ivica Dačić ostvarila ubedljivu pobedu i osvojila 77,72% glasova birača koji su izašli na glasanje pa će u narednom mandatu imati 28 od ukupno 30 odborničkih mesta u pećinačkom parlamentu. Od 11255 građana koji su iskoristili svoje pravo glasa, za SNS je glasalo 8747 glasača.

Predsednica Privremenog organa opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički, izjavila je tim povodom da izborni rezultat nije uobičajen i da je 77,72% osvojenih glasova jasan pokazatelj da građani pećinačke opštine veruju u one koji su vodili opštinu Pećinci zadnje četiri godine i donele joj napredak.

“Zadovoljna sam kako je protekao izborni dan, jeste bilo nekih malih incidenata ali sve se na kraju dobro završilo. Zaista sam srećna jer su semmoje želje i realnost u ovom trenutku poklopile“, rekla je Kovačević Subotički.

Pored pobedničke, još samo jedna lista je prešla cenzus Dostojanstveno, bez straha- Bata Marković -Demokratska stranka i LSV – Živko Marković koja je osvojila 8,56% glasova.

Ispod cenzusa ostala je lista Jedinstvena Srbija- Dragan Marković Palma koja je osvojila 3,94%. Sledi lista Za Pećince bez korupcije koja je osvojila 3,01%, zatim lista Srpska radikalna stranka- dr Vojislav Šešelj koja je osvojila 2,80%, dok je lista Liberarno demokratska partija- Borisav Kostić osvojila 1,44% glasova izašlih birača sa teritorije opštine Pećinci.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*