Pećinci: Realizacija više investicija u ambulantama i školama

U Pećincima je u toku realizacija velikog broja investicija, a danas smo posetili Ambulantu u Deču, kao i Osnovnu školu u Brestaču. Renoviranje neuslovne ambulante u Deču propratila je Dubravka Kovačević Subotički, predsednica Opštine Pećinci, a gradilište u Brestaču obišao je Željko Trbović, načelnik Opštinske uprave Pećinci.

Stanovnici Deča ubuduće se neće suočavati sa neprijatnostima u izuzetno neuslovnoj i dotrajaloj ambulanti. Renoviranje podrazumeva sve one radove koji će podići nivo zdravstvene usluge i pre svega staviti u zaborav nehigijenske uslove i, verovatno jedine u državi, toalete čučavce.

„Slaba tačka ove ambulante  bio je propali toalet a sada će, zahvaljujući donaciji pokrajinskog sekretarijata za zdravlje, i to biti sanirano. Pored toga, biće obnovljena stolarija i zidovi će biti osveženi krečenjem“, rekla je  Kovačević Subotički.

U pećinačkoj opštini je u toku renoviranje toaleta i zamena dotrajale  novom pvc stolarijom u školi u Brestaču. Tamo je boravio načelnik Opštinske uprave u Pećincima Željko Trbović, kako bi se uverio da radovi odmiču planiranom dinamikom.

„Konačno možemo da završimo ono što smo počeli: obnovu kompletne sanitarije i starih prozora. Pre četiri godine zatekli smo u školama katastrofalno stanje, pa smo sebi dali zadatak da poboljšamo uslove za školsku decu“, rekao je Željko Trbović.

Za koji dan počinju radovi na uređenju stepeništa na ulazima u osnovnoj školi u Donjem Tovarniku, radovi na uređenju kabineta za tehničko obrazovanje u osnovnoj školi u Pećincima i ugradnja nove kapije na igralištu za male sportove u dvorištu osnovne škole u Sremskim Mihaljevcima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*