Pećinci: Paketićima obradovali prvake

Đaci prvaci sve tri osnovne škole sa teritorije opštine Pećinci danas su dobili još jedan poklon povodom polaska u prvi razred. Higijenske pakete i pakete školskog pribora, uz pomoć donatora, obezbedio je Crveni krst Vojvodine, a prvake je u Osnovnoj školi „Slobodan Bajić Paja“ u Pećincima poklon paketima obradovala Gordana Konjević ispred pećinačkog Crvenog krsta.

Načelnica Odeljenja za društvene delatnosti pećinačke Opštinske uprave Snežana Gagić pozdravila je ovu akciju Crvenog krsta i naglasila da pored toga što su obradovali mališane ovi paketi će predstavljati dobar podstrek prvacima, kako u učenju tako i u sticanju zdravih navika održavanja lične higijene u ranom uzrastu.

Kako je rekla Gordana Konjević, sekretar pećinačkog Crvenog krsta, danas je ukupno podeljeno 205 paketića.

„Ukupno 94 paketića sa školskim priborom podeljeno je prvacima u Pećincima, Popincima, Ogaru, Subotištu i Prhovu, dok je 111 higijenskih paketića uručeno deci u školama u Šimanovcima, Deču, Ašanji, Kupinovu, Obrežu, Donjem Tovarniku, Brestaču, Sibaču, Sremskim Mihaljevcima i Karlovčiću. Ovom akcijom Crveni krst želi da ukaže na značaj zdravog načina života“, rekla je Konjević.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*