Pećinci: Održan šahovski turnir u sećanje na Sembu

Juče je u Šimanovcima održan 3. Memorijalni turnir u šahu „Života Atanacković Semba“ u organizaciji šimanovačkog Šahovskog kluba, a pod pokroviteljstvom pećinačkog Sportskog saveza „Razvoj sportova“. Memorijalni turnir održava se tradicionalno u znak sećanja na jednog od osnivača šahovskog kluba u Šimanovcima i dugogodišnjeg igrača Sembu, koji je preminuo 2013. godine.

Turnir je povlačenjem prvog poteza otvorio Zoran Vojkić, član Privremenog organa Opštine Pećinci, koji je istakao da će pećinačka lokalna samouprava uvek podržavati ovu manifestaciju sa ciljem da šimanovački klub ostane na dobrom nivou na kom je uvek i bio.

U prvom delu šahovske manifestacije, odigran je ekipni turnir sa 5 učesnika; igralo se po ubrzanom tempu (10 minuta po igraču). Pobedili su Šimanovci sa 10 meč – bodova (11 poena), ispred Prhova 9 (10,5), Sremskih Mihaljevaca 4 (6,5), Deča 3 (7) i Pećinaca 3 meč – boda (5 poena).

Nagrade najboljim ekipama i pojedincima (pehare i medalje), uručio je Tomislav Ćirković, direktor Javne Ustanove „Sportski centar“. Pre početka turnira, predstavnici ŠK Šimanovci, obišli su grob Živote Atanackovića – Sembe.

 

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*