Pećinci: Neuslovne ambulante postaju prošlost

Devet ambulanti na teritoriji pećinačke opštine, kao i Dom zdravlja „Dr Dragan Funduk“ u Pećincima uskoro dobijaju sasvim novo lice, a radove koji su započeli na rekonstrukciji ambulanti u Deču i Subotištu, juče je obišla predsednica Privremenog organa opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički u pratnji zamenice direktora pećinačkog Doma zdravlja Aleksandre Gavrančić Simić, i tom prilikom se upoznala sa tempom i kvalitetom rada.

Neuslovna ambulanta u Deču godinama nije renovirana, te će zamena stolarije, kompletno krečenje unutrašnjosti, kao i rekonstrukcija toaleta omogućiti pacijentima i zdravstvenim radnici mnogo bolje uslove za rad, a kako nam je rekla predsednica Dubravka Kovačević Subotički, krajnji cilj rekonstrukcije je, osim boljih uslova za rad i energetska efikasnost.

„Jedan od ciljeva pećinačke lokalne samouprave upravo je poboljšanje kvaliteta zdravstvenih usluga, s obzirom da u neke ambulante nije godinama ulagano i da su pojedine bile potpuno neuslovne za rad. Želimo da obezbedimo svakom stanovniku naše opštine kvalitetnu zdravstvenu uslugu, a našem medicinskom osoblju znatno bolje uslove za rad“, istakla je Kovačević Subotički, i dodala da ovih dana treba da započnu radovi na renoviranju ambulanti u Ašanji i Popincima, a do kraja godine biće renovirane i mesneambulante uKarlovčiću, Obrežu, Ogaru, Kupinovu i Donjem Tovarniku, kao i unutrašnjost pećinačkog Doma zdravlja.

Tokom obilaska radova u Deču, predsednica Dubravka Kovačević Subotički, iskoristila je priliku da porazgovara sa meštanima ovog naselja.

Nakon Deča, predsednica je obišla i radove na rekonstrukciji ambulante u Subotištu, gde se takođe potpuno renovira unutrašnjost prostorija i toaleti, čime će i ova ambulanta biti potpuno opremljena za kvalitetnu zdravstvenu uslugu, a postavljeni su i rukohvati na stepeništu na ulazu, što će omogućiti slabije pokretnim građanima da se sami popnu do ulaska u ambulantu.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*