Pećinci: Laptopovi za mnogočlane porodice

Predsednica Privremenog organa opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički obišla je dve mnogočlane porodice u Kupinovu i Ašanji i tom prilikom im uručila laptopove.

Kako je rekla predsednica Dubravka Kovačević Subotički, Opština Pećinci trudi se da raznim merama podrži porodicu, kao i da je ovo jedan od načina da se mnogočlanim porodicama pomogne, a deci olakša školovanje.

„Drago mi je da vidim kuću punu dece. Briga o svakom stanovniku naše opštine nam je na prvom mestu i trudimo se koliko možemo da raznim merama podržimo porodicu, od rođenja preko vrtića do školovanja i kasnije zaposlenja. Naravno, mnogočlanim porodicama nije lako odgajati i školovati decu, zato treba da znaju da na lokalnu samoupravu uvek mogu da računaju, a sa ovim malim poklonom želeli smo da ih obradujemo i da omogućimo deci da idu u korak sa savremenim nastavnim programom“, rekla je Kovačević Subotički.

Porodica Milovanović iz Ašanje ima petoro dece i nemaju kompjuter. Kako je rekla majka Maja, kćerka Milica je srednjoškolac i ovo će biti za nju veliko iznenađenje s obzirom da joj je za koji dan rođendan i da će uskoro morati da se podvrgne hirurškoj intervenciji.

„Milica je dobar je učenik, ima srčanu aritmiju pa će morati na operaciju. Jako će se iznenaditi i obradovati, jer 16. decembra puni 16 godina, a idu i novogodišnji i božićni praznici. Mi dosta teško živimo pa nećemo moći da joj kupimo poklon, a trebaće nam dosta novca i za njenu operaciju i oporavak“, rekla je Maja.

Desetočlana porodica Vilotijević iz Kupinova sa osmoro dece, od kojih je troje školskog uzrasta, žive kao podstanari, i nisu u mogućnosti da im obezbede kompjuter. Kako je rekla majka Jelena Vilotijević, deci će dosta značiti laptop, jer svi njihovi drugari u školi imaju kompjuter.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*