Pećinci: Gradi se novo krilo objekta Srednje tehničke škole ,,Milenko Verkić Neša“

U Pećincima je u toku izgradnja novog krila objekta Srednje tehničke škole ,,Milenko Verkić Neša“. Sadašnji i budući đaci će dobiti devet novih učionica, tri kabineta, biblioteku, zbornicu i četiri kancelarije.

Kako јe ekipa naše medijske kuće na gradilištu mogla videti, u pitanju je ozbiljna nadogradnja objekta, čijom će realizacijom u aprilu 2018. godine svi biti na dobitku – kako đaci, tako i prosvetni radnici. Ukupna vrednost projekta je 60,5 miliona dinara. Izgradnju finansira Ministarstvo prosvete, a pećinačka lokalna samouprava je za realizaciju ovog projekta obezbedila zemljište i projektnu dokumentaciju.

„U 2017. godini  smo iz raznih izvora uložili blizu četiri milijarde u obnavljanje objekata za obrazovanje, tačnije 396 njih. U Pećincima je zanimljiva priča zbog razvoja industrije, dolaska kompanija i dualnog obrazovanja. Sve to je zajedno sa planom da se otvori gimnazija proizvelo potrebu za proširenjem kapaciteta“, rekao je Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Tokom decembra biće renovirani toaleti i zamenjena stolarija u školama u Brestaču, Ogaru, Prhovu i Sibaču, a što se tiče škole ,,Milenko Verkić Neša“, u Pećincima kažu da u ovu investiciju mnogi nisu verovali. Ipak, ona se realizuje i ne samo to, na njoj se radovi neće zaustaviti.

„Dobićemo nove obrazove profile, prvenstveno gimnaziju. Đaci iz naše opštine, kako sam čula u direktnom kontaktu sa njima, u dobroj meri su zainteresovani da idu baš u gimnaziju pa smatram da je dobro da ne moraju više do gimnazije da putuju u Rumu, Pazovu ili Zemun, nego da će, kao što je isplanirano, radovi biti završeni do aprila i da će na jesen naša gimnazija početi da radi“, rekla je Dubravka Kovačević Subotički, predsednica Opštine Pećinci.

Za narednu godinu u Pečincima u planu je izgradnja nove zgrade predškolske ustanove u Šimanovcima i kompletna rekonstrukcija osnovnih škola u Kupinovu i Karlovčiću.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*