Pećinci: Fondacija „Novak Đoković“ adaptirala vrtić u Donjem Tovarniku

Svečano su otvorene nove prostorije vrtića u Donjem Tovarniku čiju adapataciju je finansirala Fondacija „Novak Đoković“. Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici pećinačke opštine i pomenute Fondacije.
„Novak Đoković“ Fondacija u saradnji sa predstavnicima Opštine Pećinci  su u Donjem Tovarniku otvorili devetu po redu Školicu života , u kojoj će predškolske programe pohađati 43 mališana iz ovog mesta. Upravo oni nisu krili radost zbog novog i lepše uređenog prostora koji je upotpunjen i novim mobilijarom.
deca
Vrednost projekta je 5,1 miliona dinara . Za potrebe Školice renovirane su dve učionice od oko 100 m2 u kojima će vreme provoditi deca od tri do pet godina . Deo sredstava je uložen i u kupovinu mobilijara neophodnog za rani razvoj mališana , kao i stručno usavršavanje učitelja i nastavnika, kaže Gorana Džudža Janković, u ime Fondacije „Novak Đoković“.
“ Za nas je veoma važno da imamo dobre partnere kada radimo neki projekat. Predstavnici Opštine su prepoznali važnost naših sugestija, jer je postojeći prostor trebalo preurediti i prilagoditi potrebama dece od tri do pet godina” istakla je Gorana Džudža Janković, Fondacija „Novak Đoković“.
Predsednica Opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički istakla je da je projekat Školica života za mališane značajna i zbog toga što u program predškolskog obrazovanja uključuje i decu koja ne pohađaju redovno vrtić i na taj način im pomaže da se socijalizuju i integrišu među vršnjake.
“ Zahvaljujem se Fondaciji Novak Đoković što je realizacijom ovog projekta omogućila deci iz Donjeg Tovarnika da uče i da se igraju u mnogo lepšem i podsticajnijem okruženju od onog koje su imali do sada”, istakla je Dubravka Kovačević Subotički, predsednica Opštine Pećinci.
Kako su istakli predstavnici Fondacije Novak Đoković,  pored Školice života u Donjem Tovarniku  do sada su otvorili i objekte u Ljigu, Raškoj, Kniću te nastavljaju i sa opremanjem vrtića u celoj Vojvodini, a do kraja godine podeliće i novogodišnje paketiće deci iz hraniteljskih i romskih porodica širom Vojvodine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*