„Osnovi bezbednosti dece“: Promovisan projekat dva ministarstva u Sremskoj Mitrovici

U Sremskoj Mitrovici promovisan je projekat Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja „Osnovi bezbednosti dece“. Promociju su organizovali Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici i Gradska uprava za obrazovanje.

Protokol o saradnji dva ministarstva na projektu potpisali su ministri Nebojša Stefanović i Mladen Šarčević. Projekat će se realizovati u svim osnovnim školama u Republici Srbiji, a ciljna grupa su učenici četvrtog i šestog razreda. Na području Srema, nastavu će realizovati pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.

– Ono što je bitno da se naglasi jeste da je ovo mnogo ozbljniji projekat od onog koji smo mi radili do sada na području Srema, koji se zove „Bezbedno detinjstvo“. Ozbiljniji je u tom smislu što će se ovde pojaviti 67 policijskih službenika koji su obučeni i imaju licencu za sprovođenje predavanja. I ono što je za svaku pohvalu jeste činjenica da je ova tema naišla na veliko odobravanje pre svega roditelja, koji su veoma zainteresovani da njihova deca dobiju elementarna znanja o opasnostima u kojima mogu biti izloženi u svakodnevnom životu, rekao je Đuro Mandić, načelnik PU u Sremskoj Mitrovici.

Predviđene teme su bezbednost dece u saobraćaju, policija u služni građana, nasilje kao negativna društvena pojava, prevencija i zaštita dece od opojnih droga, alkohola i trgovine ljudima, bezbedno korišćenje interneta i društvenih mreža, zatim zaštita od požara i tehničko-tehnoloških opasnosti i prirodnih nepogoda.

Cilj projekta je podizanje bezbednosne kulture dece, edukacija o mogući rizicima i načinima zaštite.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*