Osiguranje useva nije trošak već ulog Osiguranje useva nije trošak već ulog
Sve više poljoprivrednih proizvođača u Srbiji shvata neophodnost osiguranja svoje proizvodnje, i osiguranje ne doživljava kao trošak, već kao ulaganje, zaključeno je tokom obilaska mitrovačkih... Osiguranje useva nije trošak već ulog

Sve više poljoprivrednih proizvođača u Srbiji shvata neophodnost osiguranja svoje proizvodnje, i osiguranje ne doživljava kao trošak, već kao ulaganje, zaključeno je tokom obilaska mitrovačkih poljoprivrednika od strane Udruženja novinara za poljoprivredu “Agropress”, kompanije ,, Dunav osiguranje“, i predstavnika lokalne samouprave. “Dunav osiguranje” je ove godine na ime odštete sremskim poljoprivrednicima isplatilo više od 150 miliona dinara, a procene su bile realne.

Tihomir Bojanić iz Čalme je jedan od sremskih poljoprivrednika koji obavezno osigurava svoje useve. Poljoporivredom se aktivno bavi  oko 35 godina i to najviše  povrtarstvom i uzgojem paradajza, kao i voćarstvom a ima 7000 stabala kruške. Miloš Kevilj, iz sela Divoš, čije se domaćinstvo bavi ratarskom proizvodnjom na preko 250 hektara, sa osiguranjem je počeo 2013. godine i savetuje sve ostale paore da svoje useve obavezno osiguraju.

Koliko je osiguranje važno shavtili su i u sremskomitrovačkoj opštini, tako da zajedno sa Kompanijom “Dunav osiguranje” organizuju zimske edukacije za sve poljopriovrednike sa njihovog područja. Ove godine je, kažu u “Dunav osiguranjau”, isplaćemno ptreko 150 miliona dinara na osnovu odštete, a genarlno gledajući vremsnke prilike su nanele velike štete usevima. Saradnja sa ovom osiguravajućom kućom biće nastavljena i sledeće godine, kazu u sremskomitrovačkoj lokalnoj samoupravi, a to poptvrđuju i zadovoljni sremski poljopriverdnici kojima je osiguranje useva postalo obavezna agrotehnička mera.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar