Osiguranje useva nije trošak već ulog

Sve više poljoprivrednih proizvođača u Srbiji shvata neophodnost osiguranja svoje proizvodnje, i osiguranje ne doživljava kao trošak, već kao ulaganje, zaključeno je tokom obilaska mitrovačkih poljoprivrednika od strane Udruženja novinara za poljoprivredu „Agropress“, kompanije ,, Dunav osiguranje“, i predstavnika lokalne samouprave. „Dunav osiguranje“ je ove godine na ime odštete sremskim poljoprivrednicima isplatilo više od 150 miliona dinara, a procene su bile realne.

Tihomir Bojanić iz Čalme je jedan od sremskih poljoprivrednika koji obavezno osigurava svoje useve. Poljoporivredom se aktivno bavi  oko 35 godina i to najviše  povrtarstvom i uzgojem paradajza, kao i voćarstvom a ima 7000 stabala kruške. Miloš Kevilj, iz sela Divoš, čije se domaćinstvo bavi ratarskom proizvodnjom na preko 250 hektara, sa osiguranjem je počeo 2013. godine i savetuje sve ostale paore da svoje useve obavezno osiguraju.

Koliko je osiguranje važno shavtili su i u sremskomitrovačkoj opštini, tako da zajedno sa Kompanijom „Dunav osiguranje“ organizuju zimske edukacije za sve poljopriovrednike sa njihovog područja. Ove godine je, kažu u „Dunav osiguranjau“, isplaćemno ptreko 150 miliona dinara na osnovu odštete, a genarlno gledajući vremsnke prilike su nanele velike štete usevima. Saradnja sa ovom osiguravajućom kućom biće nastavljena i sledeće godine, kazu u sremskomitrovačkoj lokalnoj samoupravi, a to poptvrđuju i zadovoljni sremski poljopriverdnici kojima je osiguranje useva postalo obavezna agrotehnička mera.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*