Општинско веће утврдило предлоге градских признања за Дан општине Рума

Општина Рума припрема за обележавање свог Дана Општине , који се подсетимо, обележава 24. новембра.

У току су припреме за овај дан, који се обележава свечаном скупштином и доделом највиших градских признања, што је и била једна од тема последње седнице Општинског већа.

„Ближи се наш дан Општине, слава Општине Рума. Значајан датум у историји нашег града, 24. Новембар када је донета одлука на Великом народном збору у кући др Жарка Миладиновића народног трибуна о присаједињењу Срема Краљевини Србији. Тај дан ми прослављамо као Дан општине. Сходно томе ми ћемо као и сваке године приредити свечану академију са пригодним програмом везано за саму тему нашег града, али и у оквиру тога Општиан доедљује повељу, награде и захвалнице истакнутим појединцима грађанима који су оставили печат и траг у делатностима којима су се бавили“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

На предлог установе Културни центар „Брана Црнчевић“, Румска повеља за 2022. Годину биће додељена Вокално инструменталном саставу „Врело“ за изузетне резултате у области музичког стваралаштва, као и за допринос промоцији Општине Рума у земљи и иностранству. У категорији захвалнице и новчане награде биће додељено седам признања.

„Ја бих нагласлила да су носиоци ове румске Захвалнице Весна Димов, васпитачица у пензији напредлог грпе родитеља. Потом од стране учитеља ОШ Вељко Дугошевић, једна учитељица пред пензијом добија захвалницу за допринос у образовању наше деце. Из домена културе су награђени они које је јавност по мало заборавила, а то су кустоси нашег Музеја. Ђорђе Бошковић, човек који је допринео својим истраживачким и научним радом о Руми, који је темељно проучио историју Руме од средњег до 20 века. На овај начин желимо да му се захвалимо на његовом научно-истраживачком раду.“, навела је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

Захвалницу ће добити и музејски саветник историчар Драгомир Јанковић, затим предузетник Горан Бајић из Жарковца за представљање Руме у најбољем светлу, као и Стефану Зубовићу, члану Џудо клуба „Словен“ из Руме за постигнуте резултате у спорту.

Коначну одлуку о додели признања донеће одборници Скупштине општине Рума на наредном заседању, а признања ће бити уручена за Дан општине на свечаној седници.