Opštinsko veće Inđija: Bolja godina za poljoprivrednike

Prvi dani nove godine u inđijskoj opštini najavli su bolju godinu za poljoprivrednike u ovoj sremskoj opštini.

Na prvoj ovogodišnjoj  sedninci Opštinsko veće u Inđiji, pored ostalog, odlučilo je da se, na osnovu  prava prečeg zakupa, omogući izgradnja najsavremenije farme.

„Kompaniji „Aliquantum“ iz Inđije odobreno je da koristi zemlju u površini od 200 hektara, po osnovu investicionog ulaganja. To je jedan postupak, odnosno novina koja je omogućena novim izmenama zakona o poljoprivrednom zemljištu, da se mogu uključiti u korišćenje poljoprivrednog zemljišta i zainteresovani investitori“, rekao je Dragan Janković, direktor Agencije za lokalni ekonomski razvoj.

Pored ovog konkretnog projekta, i ostali poljoprivrednici mogu očekivati veću pomoć od opštine.

„Budžet za poljoprivredu je usvojen, on je sada 28 miliona dinara, a prošle godine je bio četiri miliona manje. Kada smo imali jednu od poseta pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, gospodina Vuka Radovića, on je sam rekao da je i onih 24 miliona za poljoprivredu bio relativno ozbiljan budžet na teritoriji AP Vojvodine“, istakao je Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija.

Poseban pravac podsticanja primarne poljoprivredne proizvodnje  u inđijskoj opštini mogla  bi da bude podrška izgradnji prerađivačkih kapaciteta, pre svega za voćarsku proizvodnju u slankamenačkim i maradičkim atarima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*