Opštini Pećinci 86 miliona za dva infrastrukturna projekta

U zgradi Pokrajinske vlade predstavnicima gradova i opština uručeni su ugovori za realizaciju 36 projekata odobrenih na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore predstavnicima lokalnih samouprava, među kojima i predsedniku opštine Pećinci Željku Trboviću.

Kako je rekao predsednik Željko Trbović, Opštini Pećinci odobrena su sredstva u iznosu preko 86.6 miliona dinara – za oblast saobraćajne infrastrukture blizu 32 miliona i lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja preko 54 miliona dinara, a oba projekta su od izuzetnog značaja, ne samo za privredu nego i za stanovništvo.

“Zahvaljujući Pokrajinskoj vladi i Upravi za kapitalna ulaganja dobili smo sredstva za dva veoma važna projekta – rekonstrukciju Golubinačke ulice u Šimanovcima i asfaltiranje pristupnog puta u radnoj zoni Sibač. Rekonstrukcija Golubinačke ulice koja povezuje Krnješevačku ulicu, koja je u novembru kompletno asfaltirana, sa severnom radnom zonom u Šimanovcima od izuzetnog je značaja za naše privrednike ali i za stanovništvo, jer tom ulicom saobraćaju i autobusi GSP-a. Drugi, veoma važan projekat koji smo najavili u sklopu novog investicionog ciklusa, upravo je izgradnja pristupnog puta u novoj radnoj zoni u Sibaču, čime se praktično otvaraju vrata novim investitorima, ali i novim radnim mestima za stanovnike naše opštine”, istakao je Trbović i dodao da Opština Pećinci ima spremne nove projekte sa kojima će konkurisati na narednom konkursu Uprave za kapitalna ulaganja koji je najavio predsednik Mirović.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*