Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici dobila nov rendgen aparat

Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici dobila je nov rentgen aparat koji je posebno pogodan za snimanje nepokretnih pacijenata, jer se aparat rotira u svim pozicijama. Vrednost novog aparata je 8 i po miliona dinara sto je obezbedjeno sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja AP vojvodine.

V.D. direktora Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici Zivko Vrcelj rekao je da će ovaj aparat značajno poboljšati usluge snimanja svim korisnicima, i omogućiti brži rad zdravstvenih radnika.

– Pustanjem u rad novog rendgen aparata  značajno će se popraviti kvalitet usluga Odeljenja za radiologiju. Smanjiće se liste čekanja i znatno ubrzati rad – rekao je Vrcelj.

U mitrovaćkoj bolnici godišnje se obavi 250 000 specijalističkih pregleda,  leči se 7500 ležecih pacijenata, a 350 000 građana Srema koristi usluge ove bolnice. Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojkovic istakao je značaj ovebolnice  i najavio da će Pokrajinska vlada nastaviti da ulaže u ovaj zdrvavstveni centar.

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine je do sada ulozila 100 mil dinara u mitrovacku bolnicu, a najavljeno d ace uprava i dalje ulagati u zdravstvo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*