Inđija: Održana 11. sednica Opštinskog veća

Bez gotovih projekata ne možemo da apliciramo kod pokrajinskih, republičkih i evropskih fondova. Njihova izrada je preko potrebna. Kada smo preuzeli odgovornost za sve građane naše opštine, zatekli smo samo dva projekta, koji se odnose na izgradnju sportske hale i radove u fabrici vode. Kada već spominjemo halu, prosto je nemoguće obezbediti neophodna sredstva kako bi se ona privela nameni do kraja godine, jer se radi o sumi od oko milion i po evra, rekao je Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija.

Na sednici Opštinskog veća u Inđiji održanoj u petak, 02. septembra usvojen je Izveštaj o izvršenju Odluke budžeta Opštine Inđija za prvih šest meseci tekuće godine. Kako je istakao predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak, susreli su se sa deficitom od oko 45 miliona dinara.
-Iako nismo odgovorni za period koji je obuhvaćen pomenutim Izveštajem, jer je nasleđen, moramo se sa tim nositi. Ne vraćamo se u prošlost, ali kada nasledite deficit od oko 45 miliona dinara, ne možete lagodno sprovoditi mere čija je realizacija neophodna. Nema žaljenja i kukanja, već treba raditi na tome da se budžet što više puni, kako bi mogli da servisiramo sve potrebe građana na vreme- istakao je Gak.

Ipak, najbitnija tačka na sednici Veća odnosila se na rebalans budžeta Opštine Inđija za tekuću godinu. Nije došlo do smanjenja ili povećanja planiranog iznosa, već samo do korekcije kada su u pitanju projekti koji će se finansirati iz opštinske kase do kraja tekuće godine. Umesto nastavka radova na izgradnji hale, sredstvima iz budžeta biće finansirana izrada projekata za nekoliko bitnih , infrastrukturnih projekata. Između ostalog, rebalansom budžeta planira se izrada projekta koji se tiče rekonstrukcije puta od Novih Karlovaca do Starog Slankamena koji se decenijama unazad nalazi u veoma lošem stanju. Pored tog, biće izrađen i projekat rekonstrukcije lokalnog puta Novi Slankamen-Surduk, kao i rekonstrukcije puta od Čortanovaca ka Dunavu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*