Održana sednica Skupštine Opštine Ruma – Zaposlenima u Domu zdravlja jednokratna novčana podrška

Sednica Skupštine Opštine Ruma, održana je danas u Kulturnom centru u tom gradu, uz poštovanje svih propisanih mera, zarad zaštite stanovništva od virusa korona. Odbornici lokalnog parlamenta razmatrali su nekoliko tema, među kojima je i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine za 2020. godinu. Takođe je usvojen i predlog zaključka o davanju saglasnosti na upotrebu naziva opštine u imenu Streličarkog udruzenja „Ruma“, a još jedna tema današnje sednice bili su izbori i imenovanja.

Prvim rebalansom budžeta Opštine Ruma, predloženi obim budžetskih sredstava iznosi 2 milijarde 335 miliona 804 hiljade 414 dinara. Predloženi obim sredstava iz dodatnih izvora iznosi 15 606.002 dinara a ukupni budžet je 2 351 409 417 dinara. Predsednik SO Ruma, Stevan Kovačević, naglasio je činjenicu da je prvi rebalans budžeta  izvršen gotovo na kraju godine, što kako kaže, govori o stabilnom budžetskom finansiranju tokom godine, uprkos svim strepnjama usled pandemije korona virusa.

Kovačević je obrazložio i jedan od razloga za usvojeni rebalans, a to je odluka da se svim zaposlenima u Domu zdravlja u Rumi, isplati jednokratna novčana podrška u iznosu od po 10.000 dinara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*