Održana promocija knjige o inđijskom rokenrolu – najavljena svirka za subotu

Velika čitaonica Narodne biblioteke u Inđiji bila je mala da primi sve zainteresovane za promociju knjige „Prvih dvadeset godina: Istorijat inđijskog rock ‘n’ rolla“, autora Stanka Matijevića i Jovana Bate Božića. Kako bibliotekari kažu, ova knjiga ispunjava prazan prostor u zavičajnoj ediciji, a na osnovu interesovanja publike i zahteva za nastavak hronike jednog vremena, koje je obeleženo nastankom, razvojem i usponom rok muzike.

Pojedini  rokeri i na ovoj promociji su uvereni da je rokenrol nestao sa javne scene, ustupajući mesto kvazi vrednostima, drugi – optimisti, kažu da je danas tamo gde je i počeo – u getu autentičnih, ali malobrojnih vrednosti savremenog komercijalizovanog vremena.

„Početak je bio veoma težak zato što smo bili mladi, bili smo klinci na neki način, ali smo imali u to vreme uzore u Bitlsima i Rolingstounsima. Onda smo zavoleli tu muziku i sami smo počeli da sviramo gitare da bismo naučili nešto, da bismo mogli da stvorimo jedan sastav“, rekao je za naš portal Stanko Matijević, koautor knjige, i dodao da su to uspeli, mada teško.

„Teško je bilo nabaviti instrumente, zato što je bilo teško nabaviti pojačala, zatim treba svirati, dogovoriti se sa ljudima i tako dalje. Međutim, to je sve prošlo u najboljem redu, a kako smo sazrevali svirali smo sve bolje i snalazili se, tako da je taj rokenrol ostao nama u duši i danas“, završio je Matijević.

Podsećamo, Kulturni centar organizuje svirku za ljubitelje rock‘n’rolla u velikoj sali u subotu. Na koncertu učestvuju bivši članovi grupa Aveti, Formula ljubavi, Ad Hoc, Čelična veza i Hobby, No mators, Kakao Bend, a nastupiće i gosti – bend Stare kuke.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*