Održana „Maradička jesen“

Tradicionalna manifestacija „Maradička jesen“ održana je proteklog vikenda u Maradiku. Kako navode organizatori iz Mesne zajednice, ove godine zebeležen je znatno veći broj izlagača i posetilaca. Manifestacija je trajala dva dana, a prvi je obeležilo takmičenje u kuvanju kotlića.
20160911_104154
Najbolja u spremanju sremskog paprikaša bila je ekipa Srđana Đokića iz Maradika, drugo mesto pripalo je ekipi SNS iz Inđije, dok je treće mesto osvojila ekipa predvođena Lukom Savićem iz Maradika. Drugog dana manifestacije, u nedelju, 11. septembra predstavnici Opštine Inđija i OO SUBNOR položili su vence na spomenik palim borcima i žrtvama fašističkog terora NOB-a. „Maradička jesen“ nastavljena je nastupom KUD-ova, posle čega se prisutnima obratio predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak.
20160911_100206
-Veliki je značaj manifestacije „Maradička jesen“ kako za stanovnike ovog sela, tako i za sve one koji se bave poljoprivredom i izradom rukotvorina. Zahvaljujem se novom predsedniku Mesne zajednice Maradik Stevanu Bradiću koji je doprineo da ove godine manifestacija poprimi sasvim drugačiji oblik -rekao je Gak.
Pored takmičarskog dela programa, drugog dana manifestacije, posetioci su imali priliku da pogledaju poljoprivredne proizvode i rukotvorine na platou ispred zgrade Mesne zajednice. Brojna Udruženja žena predstavila su svoje radove i različite proizvode od voća i povrća.
Manifestacija „Maradička jesen“ završena je sportskim aktivnostima. Na seoskom, fudbalskom terenu odigrana je prvenstvena utakmica između lokalnog FK „Sloga“ i FK „Dunav“ iz Novog Slankamena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*