Održana 10. Šakalijada u Ašanji

U Ašanji je održana 10. Šakalijada u organizaciji Lovačkog društva „Ašanja“ a pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave, na kojoj je učestvovalo preko 160 lovaca iz opštine Pećinci, ali i iz Inđije, Šapca, Koceljeva, Mladenovca… Prema rečima predsednika Lovačkog društva Aleksandra Milivojevića, lovcima na ovogodišnjoj hajci nije išlo vreme na ruku, jer su zbog vetra šakali mogli da ih nanjuše i na vreme se sklone, te su odstreljena samo dva šakala.

„Šakal je na teritoriji naše opštine veoma rasprostranjen i spada u glavne predatore. Veoma ga je teško uloviti, a s obzirom da nema prirodnih neprijatelja veoma je opasan za plemenitu divljač u lovištima. Hajke koje organizujemo mi i druga Lovačka društva u okviru Udruženja lovaca „Obedska bara“ veoma su značajne jer je važno da se smanji brojno stanje ovog lukavog predatora u našoj opštini“, rekao je Milivojević, i dodao da se juče lovilo na dva terena – prema Bojčinskoj šumi i prema Karlovčiću.

Borbu protiv ovog predatora podržava i pećinačka lokalna samouprava koja će i ove godine nagrađivati lovce sa po 2000 dinara za svaki pojedinačni odstrel.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*