Održan 39. Otvoreni kros Srema

Pobede najboljih srpskih atletičara na srednje i duge pruge, Novopazaraca Elzana Bibića i Amele Terzić, obeležilo je ovogodišnje izdanje 39. Otvorenog Krosa Srema.

Izuzetna međunarodna konkurencija, uz odličnu organizaciju, doprinela je da svaka od ukupno 16 trka bude izuzetno zanimljiva i napeta, tako da su gledaoci, koji su došli u velikom broju, imali prilike da na delu vide praktično najbolje, one koji predstavljaju budućnost srpske atletike. Veliki odziv je bio učenika osnovnih škola sa teritorije opštine Inđija koji su na taj način doprineli da ova sportska manifestacija na pravi način predstavi ovu opštinu. Svakako veliku zahvalnost dugujemo i gostima koji su došli iz Užica, Šapca, Doboja (BiH), Valjeva, Novog Sada, Leposavića, Prnjavora (BiH), Novog Pazara…

Pokrovitelj ove atletske manifestacije bila je opština Inđija a tehnički organizator Savez sportova opštine Inđija. Želimo da se zahvalimo javnim preduzećima opštine Inđija kao i mnogobrojnim sponzorima, bez čije pomoći ne bi uspeli da organizujemo ovo takmičenje na ovako visokom nivou.

Ukupno je kroz cilj prošlo 644 takmičara, što predstavlja povećanje od gotovo 40% u odnosu na prošlu godinu. Prelepo subotnje vreme je svakako doprinelo velikom odzivu takmičara i gledalaca.

U seniorskim i juniorskim trkama učešće su uzeli najbolji srednjeprugaši iz Srbije i regiona i prema proceni atletskih stručnjaka, na „39. Otvorenom Krosu Srema“ okupio se krem srpske atletike.

Najzadovoljniji su bili, naravno, osvajači medalja a ostalima preostaje da se dobro pripreme za sledeću godinu i jubilarni „40. Otvoreni Kros Srema“ koji će se održati marta meseca 2020. godine. Pripreme su već počele, prave se planovi da se jubilarni 40. Kros organizuje na nikad višem nivou, uz učešće najboljih trkača ne samo regiona nego i šire.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*