OBRAZOVANJE ZA 21. VEK: Mts konkurs za gimnazijalce

Telekom Srbija deveti put organizuje konkurs za učenike gimnazija sa specijalizovanim odeljenjima za talente na polju matematike, informatike i računarstva. Radi se o novom ciklusu mts app konkursa, putem kog bi učenici unapredili svoje znanje u kreiranju mobilnih aplikacija.

Kako se navodi, učenici imaju zadatak da osmisle i naprave zanimljivu, inovativnu i pre svega korisnu aplikaciju u Android™ OS-u ili iOS-u, za mobilni telefon ili tablet, koja bi kao dodatnu prednost imala društveno odgovornu namenu, ili bi na određeni način mogla da unapredi upotrebu mobilnih uređaja. Pet timova koji naprave najbolje aplikacije u Srbiji imaće mogućnost da pored prestižnih mobilnih telefona kao nagrade, dobiju i priliku da se takmičite sa timovima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore i tako osvoje prvu ili specijalnu nagradu za inovativnost na „Regionalnom app izazovu”.

Za učešće u konkursu konkursu potrebno je da učenici u ime svog tima do 22. novembra 2019. godine pošalju popunjen i skeniran formular na e-mail mtsappkonkurs@telekom.rs  Formular za prijavljivanje može se preuzeti na adresi:

https://mts.rs/Drustvena-odgovornost/mts-app-konkurs/a25542-mts-app-konkurs.html

Direktor škole svojim potpisom i pečatom mora da potvrdi  prijavni formular.

Dalje, gotove, funkcionalne verzije, uz detaljan opis aplikacije, učenici u ime svog tima treba da postave na forumhttp://forum.appkonkurs.mts.rs do 17. januara 2020. godine, uz prethodnu prijavu i registraciju za forum.

Prezentacija radova i izbor pet najboljih aplikacija u Srbiji održaće se krajem januara 2020. godine u Beogradu, a u drugoj polovini februara učenike očekuje i „Regionalni app izazov”.

Opšti uslovi konkursa nalaze se na linku www.appkonkurs.mts.rs, u delu koji se odnosi na prijavljivanje.

Pobednike Regionalnog app izazova očekuje poseta nekoj od prestižnih konferencija na temu savremenih trendova u IT, kao i vredne nagrade u kategoriji za inovativnost.

Projekat „Obrazovanje za 21. vek – Savremena tehnologija u nastavi“ finansijski je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*