Obeležen Dan Opštine Ruma (VIDEO)

U svečanoj atmosferi u Rumi je proslavljen Dan Opštine – 24. novembar. Tim povodom rumski čelnici položili su vence na spomenik Žarku Miladinoviću, a potom je uz sve mere zaštite i u skladu sa epidemiološkom situacijom, održana svečana sednica Skupštine Opštine Ruma, na kojoj su pored istorijskog osvrta na slavnu prošlost i značajne datume, sumirani i rezultati rada ove lokalne samouprave, a tradicionalno su dodeljene i nagrade i priznanja zaslužnim pojednicima, udruženjima i privrednim subjektima.

Već po tradiciji, na svečanoj sednici, prikazan je film „Ruma između dva praznika“ koji je sumirao sve ono što je urađeno proteklih 12 meseci a što je doprinelo razvoju opštine. Infrastrukturni projekti, projekti na poboljšanju sporta u opštini, proširivanje proizvodnih pogona mnogih fabrika koje posluju na teritoriji Rume, značajni potezi u školstvu, samo su neki od segmenata koji su se našli u ovom filmu.

Najviša opštinska priznanja i nagrade, dodeljene su na svečanosti današnje sednice: Rumska povelja dodeljena je ustanovi „Dom zdravlja Ruma“, koja se svojim marljivim radom posebno istakla u ovoj teškoj godini, pogođenoj pandemijom korona virusa; Zahvlanica Opštine Ruma, zbog društveno odgovornog poslovanja i nesebičnog pružanja pomoći tokom vanrednog stanja, dodeljena je kompaniji „WAI WAI“, zatim zahvalnica i novčana nagrada dodeljena je i Jovani Mušicki, reprezentativki Srbije u tekvondou, kao i Udruženju ratnih vojnih invalida Ruma, za brigu o vojnim invalidima i porodicama palih boraca, kao i za čuvanje sećanja na nastradale u ratovima 90-ih godina.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*