Nudle iz Rume i u Americi i Kanadi

Kompanija CG Corp Global iz Nepala, koja je u oktobru prošle godine svečano otvorila u Rumi svoju prvu fabriku u Evropi u kojoj će proizvoditi svetski poznate instant nudle „WaiWai“ –  posle evropskog tržišta počinje izvoz i u Ameriku i Kanadu.

„Kada smo otvarali fabriku u Rumi, želeli smo da fabrika bude temelj za buduće poslovanje kompanije na teritoriji cele Evrope. U tome smo uspeli: Wai Wai nudle već izvozimo širom Evrope, ali smo izvoz Wai Wai nudli proizvedenih u Srbiji započeli i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a narednih nedelja počećemo da ih izvozimo i u Ameriku i Kanadu, rekao je generalni direktor Vipin Pangeni.

Izvoz testenine započeo je isporukama Velikoj Britaniji, Portugalu, Danskoj i Italiji, a nastavljen je izvozom u Nemačku, Kipar, Holandiju, Belgiju i Norvešku i druge evropske zemlje.

Godišnje se u svetu proda više od dve milijarde pakovanja „Wai Wai“ nudli, a otvaranjem fabrike u Rumi kompanija CG Corp Global započela je svoje poslovanje u Evropi. Fabrika „Wai Wai“  deo je globalnog konglomerata Cinnovation Grupe, koja se sastoji od 122 kompanije i 76 brendova i posluje u nekoliko poslovnih sfera: infrastruktura, hotelijerstvo, bankarstvo, telefonija, prehrambena industrija, hidroelektrane, obrazovanje, cigarete i pića.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*