Novogodišnja rok opera

Nakon dva uspešna koncerta u beogradskom centru Sava, „ Novogodišnja rok opera“ seli se u Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu.
Tradicionalno, i ovog decembra novosadska publika imaće priliku da uživa u koncertu hora i orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta i novosadskog Big-benda, ovoga puta ujedinjenim pod nazivom „Pops orkestra „ (Pop’s Orchestra).

Posetioci će imati priliku da čuju obrade bendova Bitls, Vajtsnejk, Dors, Kvin, Dip Parpl, Rolingstons i mnogih drugih najpopularnijih rok grupa. Među voklanim solistima naći će se imena poput Danke Adamov, Nikole Mijića, Dragane Keler, čije će nastupe predvoditi dirigent Fedor Vrtačnik. Specijalni gosti ove godine biće Bojana Stamenov i Dušan Svilar.

Više od 120 izvođača potrudiće se da podjednako uživaju ljubitelji rok zvuka ali i oni koji više vole note bluza, džeza, popa ili pak opere.
Da je publika bila željna ovakvih sadržaja govori podatak da se tražila karta više pa da je organizovan, kao što je bio slučaj i u Beogradu, još jedan termin koncerta. Prvi koncert zakazan je za četvrtak, 26. decembar a oni koji nisu uspeli da nabave karte za ovaj datum, imaće priliku da budu deo ove novogodišnje magije već sutradan, 27. decembra.

N.I.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*