Filip Mišić prva rumska beba u 2019.

Filip Mišić, dečak rođen 1. januara, u 12:15 časova, najmlađi je novi stanovnik Rume u 2019. godini, ali i čitavog Srema, pošto je mali Fića prva beba koja je rođena ove godine u mitrovačkom porodilištu.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić posetio je, u društvu Vojislava Miokovića, šefa Kabineta predsednika Opštine i Svetislava Damjančuka, šefa Odeljenja za društvene delatnosti, prvorođenu bebu i u ime lokalne samouprave roditeljima, majci Mirjani i ocu Dejanu, uručio prigodne poklone za novorođenče.

Opština Ruma je tradicionalno prvorođenu bebu darivala sa 50.000 dinara, a mali Filip je na poklon dobio i kolica za bebe. Novogodišnjim paketićem Opština Ruma obradovala je i Filipovu sestru Lenu (4).

– Najbolji mogući poklon za Novu godinu, Božić, srpsku Novu godinu ova porodica je dobila već prvog dana 2019. godine. Neka Filip i Lena i sva deca odrastaju u zdravlju, slozi, veselju i blagostanju, a Mišićima smo naravno poželeli da uskoro ponovo prošire porodicu. Naša politika i jeste da dece bude što više i trudimo da obezbedimo bolje uslove, veći standard za građane. Drago mi je što su i majka i otac su zaposleni, što rade u stabilnim firmama „Albonu“ i „Mitasu“, imaju svoj dom, o deci ima ko da brine, vrtić je besplatan, dakle imaju sve uslove da ne ostanu na samo dvoje dece. Moram reći i da je u 2018. godini Ruma u mnogim stvarima bila prva, a malo pre sam se našalio sa roditeljima da nam je mali Filip pomogao da i u 2019. godini, u Sremu, Ruma bude korak ispred svih – uz osmeh je konstatovao predsednik Mančić.

Ponosni roditelji su se zahvalili Opštini Ruma i predsedniku Mančiću na lepom gestu i poklonima.

– Kod nas u porodici u poslednje vreme uglavnom se rađaju devojčice, tako da je Filip stigao u pravi čas. Najmlađi član porodice mezimac je svih nas, a posebno svoje starije sestre – rekao je tata Dejan i napomenuo da je Filip na rođenju imao 3.870 grama i 56 centimetara dužine.

– Osećam se i lepo, ali i malo nebično. Već na rođenju Filip je dobio veliku pažnju, iako mi sami nismo ni razmišljali o tome da li će on biti prva beba rođena u 2019. godini. Nama je bilo važno samo da sve prođe kako treba, kao i što nam je sada glavno da nam deca rastu zdrava i srećna – kazala je mama Mirjana.

Opština Ruma vodi aktivnu pronatalitetnu politiku, pored otvaranja velikog broja fabrika u kojima mladi ljudi mogu naći zaposlenje i finansijsku stabilnost za formiranje bračnih zajednica i porodice, već godinama u Rumi se isplaćuju i novčane pomoći nezaposlenim porodiljama, treću godinu zaredom finansira se vantelesna oplodnja, a od prošle godine vrtić je besplatan za svu decu. Takođe, za svako prvorođeno dete Opština Ruma izdvaja 30.000 dinara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*