Nove mere prevencije širenja virusa stupaju na snagu sutra

Vlada Srbije propisala je  nove mere zaštite od širenja korona virusa, koje će se primenjivati od utorka 24. novembra. Mere podrazumevaju:

– Skraćenje radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima,

-Obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme, nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru, u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

– Zabrana svih javnih okupljanja s prisustvom više od 5 (pet) osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta (minimum 4 m2 po osobi).

– Omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta.

– Stroga kontrola obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.

– Stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.

Navedene mere koje na snagu stupaju sutra  su oročene na period od 10 dana i biće iznova razmotrene u skladu u sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*