Nova opštinska vlast u Beočinu (VIDEO)

Posle dva meseca od izbora Opština Beočin dobila je novu lokalnu vlast predvođenu Socijalistićkom partijom Srbiije. U lokalnom parlamentu koji ima 23 dobronika, 12 pripada SPS-u, a 11 SNS-u. Predsednica opštine Mirjana Malešević Milkič najavljuje profesionalizaciju uprave i Javnih preduzeća, a najavljuje i dolazak novih investitora

Opština Beočin je posle skoro dva meseca od izbora napokon dobila novu opštinsku vlast. Konstituisana je skupština opština čiji je predsdnik Nemanja Vilić, koji kaže da je sada najavažnije da skupština može nesmetano da radi i da je ineters građana na prvom mestu.

Primopredaja dužnosti predsednika obavljena je prošle nedelje, odmah nakon konstitutivne sednice. Stanje koje je zatečeno je očekivano, kaže  Mirjana Malešević Milkić predsednica Opštine Beočin koja poziva skupštinske partenere na konstruktivan rad .

Privlačenje novih inmvestitora, ulaganje u zdravstvo, obrazovanje i kulturu prioriteti su nove opštinske vlasti na čelu sa SPS-om. Uskoro se očekuje i nova sednica Skupštine opštine i nove odluke, koje će kako kažu u lokalnoj samoupravi, svakako doprineti pomeranju stvari sa mrtve tačke. Najavljuju se i smene u javnim preduzećima i ustanovama, ali tek posle provere njihovog poslovanja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*