Нападнута уредница Новосадске телевизије

Уредница Новосадске телевизије, Емилија Марић, нападнута је јутрос током снимања телевизијског прилога на Шодрошу у Новом Саду. На њу су физички насрнули, ударили је у главу и избили јој телефон из руке, хулигани који се лажно представљају као еколози.

Организована групица наводних еколога већ данима блокира прилаз Шодрошу и спречава рашчишћавање терена за изградњу четвртог новосадског моста, који је у плану града Новог Сада уцртан већ 7 деценија, а овог јутра прешли су и границу криминала, злостављајући екипу Новосадске телевизије и новинарку Емилију Марић.

Већ јуче су на блокади пута у рукама ових силеџија уочене палице, које су очигледно биле припремљене за обрачун
са неистомишљеницима, а данас су и буквално применили физичко насиље над једном новинарском екипом.

Напад на новинара, а посебно на жену, у овој држави не сме бити дозвољен никоме, у томе је сагласна целокупна српска јавност, па овај чин агресије мора бити осуђен од свих, не само од стране струковних новинарсксих удружења, него и од свих оних који се искрено боре против насиља, а посебно насиља над женама.

Цомнет позива надлежне органе да адекватно реагују на ово насиље над лицима која обављају службену дужност и позива колеге новинаре, као и струковна новинарска удружења да најоштрије осуде физички напад на колегиницу Емилију Марић и на тај начин стану у одбрану новинарске професије.