Najsavremenija kotlarnica u okruženju izgrađena u Rumi

Tri meseca pre planiranog roka, danas je obeležen završetak radova na izgradnji kotlarnice  u rumskom naselju „Tivol“, koju su, kako ističu iz Opštine Ruma, građani čekali decenijama. Izgradnjom ove kotlarnice, sa mazuta prelazi se na gas kao energent, a iznos, koji je izdvojen iz opštinskog budžeta za ovu namenu, je oko 120 miliona dinara.

Već u narednoj grejnoj sezoni stanovnici ovog rumskog naselja imaće kvalitetniju i efikasniju isporuku toplotne energije. Izvođač radova na izgradnji nove kotlarnice je preduzeće „Gasteh“ iz Inđije, čijim su radom čelni ljudi Opštine Ruma veoma zadovoljni. Direktor te kompanije, Momir Antonić, istakao je da je izgrađena najsavremenija kotlarnica ne samo u okruženju, nego i u Evropi. Objasnio je i koje su njene prednosti u odnosu na neke druge, starije kotlarnice. Antonić je naglasio i da su prilikom izgradnje ispoštovane sve norme zarad očuvanja životne sredine.

Predsednik Opštine Ruma, Slađan Mančić, obratio se okupljenim građanima i uz zahvalnost izvođaču radova napomenuo da je ovakav objekat Ruma čekala više decenija, te da s ponosom može da kaže da je Ruma konačno dovedena u stanje stabilnosti privrede i napretka u poslovanju javnih preduzeća i životu građana. Mančić je istakao da radovi na uređenju Rume i rumske opštine neće stati, te objasnio da je u toku i izgradnja još jedne kotlarnice na gas, u rumskom naselju „Solidarnost“ kao i  to da će građani predstojeću zimu dočekati u toplim stanovima i uz zdraviju i čistiju životnu sredinu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*