Na teritoriji Srema broj obolelih od korona virusa u blagom opadanju

Na teritoriji Srema broj obolelih je u blagom opadanju. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica, broj obolelih po opštinama izgleda ovako: Sremska Mitrovica 132, Stara Pazova 39, Ruma 84, Inđija 39, Irig 2, Šid 14 i Pećinci 15. Broj osoba koje se nalaze u samoizolacije je 190.

Epidemiološka situacija u Sremskoj Mitrovici je kontrolisana, zaključeno je na današnjoj konferenciji za medije koja je održana u Gradskoj kući. Tokom prethodna tri dana u Sremskoj Mitrovici još 20 osoba obolelo je od korona virusa, dok je 14 osoba izlečeno. Trenutni broj pozitivnih na Kovid 19 u gradu na Savi iznosi 132.

Broj zaraženih na teritoriji Opštine Stara Pazova je 39 prema poslednjim podacima. Kako ističu nadležni, pretpostavlja se da je broj i veći s obzirom da se veliki broj mladih sa blagim simptomima ni ne javlja na pregled u Kovid ambulantu. Takođe, kako navode, u proseku kod dva do tri pacijenta dnevno se u lokalnoj registruju sa takozvanim „mladim“ antitelima koja ukazuju da nose u sebi virus korone, što se kasnijim PCR testiranjem u bolnicama i potvrdi. Zbog velike frekvencije ljudi među gradovima velika je i opasnost da se povećanje broja zaraženih „preliva“ iz jednog u drugo mesto i zato u Kriznom štabu Opštine Stara Pazova apeluju na građane da se pridržavaju propisanih mera.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*