На Срем Фолк фест у Митровицу стижу фолклораши из 11 земаља света

Овогодишњи Међународни фестивал фолклора Срем фолк фест биће одржан од 11. до 14. августа у Сремској Митровици. Током четири дана трајања фестивала на Житном тргу ће се публици представити фолклорни ансамбли из 11 земаља. Специјални гост фестивала је Ансамбл народних игара и песама Косова и Метохије из Грачанице.

Сремска Митровица ће од 11. до 14. августа по 18.пут угостити фолклорне ансамбле из целог света. Митровчанима ће се представити ансамбли са три континента, из Алжира, Босне и Херцеговине, Бугарске, Египта, Грчке, Хрватске, Мексика, Пољске, Румуније, Словеније и Србија. Специјални овогодишњи гост је Ансамбл народних игара и песама Косова и Метохије из Грачанице.

Организатор Срем фолк феста је Центар за културу Сирмијумарт, уз подршку Туристичке организације. Покровитељ фестивала је Град Сремска Митровица.

Концерти фолклора биће одржани на Житном тргу са почетком у 20:30 часова, а као и сваке године претходиће им дефилеи учесника фестивала кроз центар града. По завршетку Срем фолк феста, на Житном тргу ће се 15.августа одржати Тамбурашко вече „Од Бегеша до Прима“. Добра забава нам све очекује средином августа у царском граду.