Na rumskoj pijaci prodaje se paprika iz Srema, Mačve i drugih delova Srbije

Počela je sezona paprike, na pijačnim tezgama se nalaze uglavnom babura i crvena roga, a prodavci su, za sada, zadovoljni cenom koja se kreće od 80 do 100 dinara za kilogram. Kupci mogu da se odluče da li će da kupe papriku iz Srema, Mačve ili nekog drugog dela Srbije. Mogu da izaberu i trgovca, a na pijaci u Rumi ovih dana papriku prodaje i  Leskovčanka Zorica Memišević, koja sada živi u Buđanovcima.

Zorica Memišević ne može bez starih navika. Tradiciju proizvodnje i prodaje paprike iz Leskovca je prenela u Srem, tako da je od početka seozone na pijaci u Rumi, gde prodaje kvalitetnu papriku proizvedenu u Buđanovcima. Kako kaže, ona je navikla da radi sa paprikom i za sada je zadovoljna kako joj taj posao ide u Sremu.

Nasuprot tome, Sremci nabavljaju papriku u mačvanskim krajevima. Rumljanin  Branislav Kolundžija ističe da je izabrao da papriku donosi od starih saradnika iz Mačve, zbog toga što kvalitet nikada nije izostao.

Rumska pijaca, oduvek važi za jednu od najbolje snabdevenih pijaca, sa najraznovrsnijom ponudom, voća, povrća, cveća i robe široke potrošnje. Ipak ovih dana, najviše se prodaje paprika, čija cena se kreće od 80 do 100 dinara za kg. Situacija sa virusom korana odražava se i na kupovinu, jer je prošle godine u ovo vreme potražnja za paprikom bila daleko veća nego sada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*