Mitrovački naprednjaci društveno odgovorni

U prostorijama Srpske napredne stranke u Sremskoj Mitrovici poslanik u Skupštini Vojvodine i sekretar Gradskog odbora Srpske napredne stranke Sremska Mitrovica Dmitar Stanišić, govorio o dosadasšnjim i budućim stranačkim aktivnostima u narednom periodu.

– Jedan broj odbornika odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“’ u Skupštini Grada Sremska Mitrovica inicirao je da se odrekne dela naknade i taj prihod uplati na račun Dnevnog boravka za decu, omladinu i odrasla lica sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u našem gradu. Naravno, njihovoj inicijativi su se odazvali svi odbornici Srpske napredne stranke i na taj način smo skupili značajna sredstva, koja će biti donirana. Gradski odbor Sprske napredne stranke je podržao ovaj predlog. Administrativno i tehnički smo organizovali, zatim kontaktirali direktora škole u čijoj je nadležnosti dnevni boravak. Sa njim smo se dogovorili da prikupljena sredstva već koliko danas ili sutra budu na njihovom računu. Oni će taj novac koristiti za nabavku računara, štampača, skenera i ostale kompijuterske opreme, koja će im koristiti u daljem radu. Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koju ćemo mi kao najveća i najodgovornija stranka u Gradu da iniciramo i realizujemo. U narednom periodu ćemo mnogo više vremena i stranačkog aktivizma usmeriti na teme koje se odnose na građane kojima je pomoć potrebna. Takođe, želeo bih da pozdravim jedan broj preduzeća, kompanija, udruženja i pojedinaca koji učestvuju u ovakvim akcijama, ali i da pozovem ostale odbornike i odborničke grupe da se na ovaj ili sličan način uključe u društveni aktivizam – izjavio je Dmitar Stanišić, sekretar Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Sremskoj Mitrovici.
Stanišić je najavio i nove aktivnosti od februara.

– Obići ćemo svaku ulicu, naselje i mesto, kako bismo čuli građane i njihove potrebe. To što do sada nismo objavljivali ovakve aktivnosti ne znači da ih nije bilo. Naprotiv, mi smo prepoznatljivi po tome što smo uvek među Mitrovčanima i što uvek projekte kreiramo spram njihovih potreba. U prethodnom periodu smo završili objekte koje su naši sugrađani sanjali decenijama. Podsetiću, izgradili smo podvožnjak, gradski bazen, rekonstruisali put kroz Laćarak, izgradili novi objekat škole u Mačvanskoj Mitrovici i još mnogo drugih projekata koji koriste za kvalitetniji život svih građana. U toku je izgradnja novog objekta škole „Jovan Popović“ gde će deca iz mesnih zajednica Blok B i Slobodan Bajić Paja imati najmodernije uslove za obrazovanje, nadamo se da će biti završena do kraja godine. Za ovu godinu smo spremili 34 projekta za 24 sela. Dakle, svako selo na teritoriji grada Sremske Mitrovice će dobiti po najmanje jedan veliki infrastrukturni projekat. Izgradiće se tri nove moderne fiskulturne sale, novi objekat vrtića, nekoliko rekonstrukcija domova kulture sa multifunkcionalnim salama, nekoliko kapela i rekonstrukcije ambulanti. Kao što vidite, nastavljamo istim tempom i radimo kao i do sada. Naravno da se trudimo da budemo još bolji i da svaki dan opravdamo poverenje i ugled koji imamo kod Mitrovčana – istakao je Stanišić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*