Мировић обишао радове на реконструкцији улица у Тителу

Фото/ Покрајинска влада

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас радове на реконструкцији Улице Тоше Бујандрића у Тителу, који се изводе у оквиру пројекта уређења путне инфраструктуре на територији те општине, вредног 100 милиона динара, чијом реализацијом ће нови асфалт добити улице у дужини од готово 5,3 километра.

Фото/ Покрајинска влада

 

„У току су обимни радови на рехабилитацији 17 улица у свим насељеним местима ове општине – Тителу, Локу, Вилову, Гардиновцима, Шајкашу и Мошорину, што је важан пројекат за све мештане. Наредне године издвојићемо средства за другу фазу овог посла и наставак радова на уређењу путне инфраструктуре, како бисмо обновили асфалт у оним улицама у којима је то неопходно“, рекао је председник Мировић.

Према Мировићевим речима, потребно је да се у наредном периоду издвоје већа средства за тителску општину. Председник је најавио да ће током јесени почети радови на реконструкцији, доградњи и енергетској санацији објекта Предшколске установе „Плави чуперак“ у Шајкашу, за шта је из покрајинског буџета издвојена половина средстава.

„Направили смо јасан план за улагања у општину Тител, поделили задатке од националног, преко покрајинског, до локалног нивоа, са циљем да у наредном периоду урадимо много више пројеката који су од значаја за све грађане“, навео је председник Мировић и рекао да очекује да након формирања Владе Србије буду на располагању и средства са републичког нивоа за изградњу пречистача и нове школе у тителској општини.

Председник је рекао да је у плану и реконструкција Дома здравља у Шајкашу, оценивши да посла има доста, те да су пројекти спремни.

Фото/ Покрајинска влада

„Мање развијене средине траже посебну пажњу и уколико желимо да зауставимо миграције у Београд и Нови Сад и истовремено пражњење села, морамо да издвајамо више средстава за те општине, јер је то једини начин да спречимо гашење појединих средина у наредним деценијама“, додао је председник Покрајинске владе.

 

Председник Општине Тител Драган Божић рекао је да већ 30 година ниједна улица у тој општини није рехабилитована на овај начин.

„Ово је само један од пројеката које реализујемо уз подршку Покрајинске владе, јер са нашим буџетом ми то не бисмо могли да остваримо“, навео је Божић.

У Тителу ће нови асфалт добити четири улице у укупној дужини од 1.378 метара, док ће се у Мошорину радити на уређењу путне мреже укупне дужине 1.750 метара, уз шта ће бити изведени и земљани радови са прикључцима у две улице. Поред тога, у Вилову и Шајкашу ће бити обновљене по две улице у дужини од 745, односно 660 метара. У Локу ће нови асфалт бити постављен у једној улици дугој 380 метара, а у Гардиновцима у две улице укупне дужине 370 метара.

Догађају је присуствовао и директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић.