Као што је обећано: Насеље Церје у Руми добило асфалт после 30 година

Kao што је и најављено, данас је асфалтирано насеље Церје, које се налази на изласку из Руме према Инђији, иза Циглане. Ово насеље  настало је пре тридесетак година и од када постоји није имало асфалт, тако да су становници овог насеља веома задовољни што су њихове молбе услишене.

 

„Пут значи све, пут кола вози. Пут значи много. Било је мало теже, знате лети прашина, рупе, зими блато, вода, а сад надамо се да неће, надамо се  да ће бити равно. Једино што морамо сви  да апелујемо, и полиција, то је брзина кретања“, рекао је Раде Кљајић, становник насеља Церје у Руми.

 

 

У локалној самоуправи кажу да молбе и иницијативе грађана јесу приоритет, а управо су радови у насељу Церје пример за то.

„Страшно је то што су морали 30 година да чекају на асфалт. Било је одређених објективних разлога због којих није могло  96. Овде је било пољопривредно земљиште, њива, није могло да се гради. Урађен је ПДР ово је грађевински реон сада ове куће су легализоване и стекли су се услови да прође асфлат и ово је такође један од оних нерешивих проблема који смо успели да решимо захваљујући пре свега агилности локалне смаоуправе али и мештана да дођу до решења односно циља који желе“, навео је Душан Љубишић, начелник Општине Рума.

 

У насељу Церје налази се око 50-ак домаћинстава у којима живе углавном они који су током ратова 90-их дошли у Руму. Дужина асфалтираног пута је 645 метара, а вредност радова је 7,7 милиона динара са ПДВ-ом, који су обезбеђени из буџета Општине Рума.

 

 

Весна Самарџија