Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić u radnoj poseti Sremskoj Mitrovici

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić boravila je
danas u radnoj poseti Sremskoj Mitrovici. Ministarka je zajedno sa izvršnom direktorkom NALED-a Violetom Jovanović, En Godfri, suprugom ambasadora Amerike i Valeri Norman, suprugom ambasadora Kanade posetila nekoliko mitrovačkih ustanova culture, kao i izložbu Udruženja građana Zlatno runo. Poseta je za cilj imala promovisanje podrške ženskom preduzetništvu u segmentu zanatstva i kulturnog turizma.

Tokom boravka u nekadašnjoj prestonici rimskog carstva, gosti su obišli Carsku palatu i Lapidarijum Muzeja Srema, a zatim u holu Gradske kuće posetili izložbu članica udruženja Zlatno runo, koje već tri godine uspešno sarađuje sa lokalnom samoupravom.

Cilj posete bio je promovisanja podrške ženskom preduzetništvu u segmentu zanatstva i kulturnog turizma, čiji razvoj se podstiče delovanjem Etno mreže i zanatskih udruženja u saradnji sa NALED-om i međunarodnom zajednicom.

Tokom posete Sremskoj Mitrovici minisarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić istakla je da resorno ministarstvo veliku pažnju posvećuje razviju, održanju i promovisanju starih zanata, koji treba da zauzmu visoko mesto na mapi srpskih turističkih proizvoda.

Prve radionice pustovanja su zahavljujući NALED-u održane još 2015. godine i od tada je veliki broj nezaposlenih žena dobilo sertifikate za rad u ovoj staroj tehnici. Podrška lokalne samouprave i dobra saradnja sa svim organima svakako će doprineti tome da predmeti od vune koje stvaraju članice udruženja Zlatno runo budu vidljiviji i dostupniji široj populaciji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*