Ministarka pravde u Sremskoj Mitrovici

Ministarka pravde Maja Popović boravila je u poseti Sremskoj Mitrovici i tom prilikom obišla novoizgrađeni paviljon u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici, kao i Palatu pravde. Ministarka se sastala i sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović a poseti su prisustvovali i potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, šef kabineta ministra pravde Marijana Savić Simić, posebni savetnik Snežana Radanović i direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević.
Ministarka pravde Maja Popović i potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, obišli su novoizgrađeni paviljon u Kazneno – popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici, kapaciteta za smeštaj 328 osuđenih lica, koji je jedina ustanova u Republici Srbiji u sistemu izvršenja krivičnih sankcija, u kojoj kazne izdržavaju i strani državljani. Ministarka Popović jetom prilikom istakla da je mitrovački zatvor najveći na Balkanu u kojem se sa osuđenim licima radi na resocijalizaciji.

Radnoj poseti Sremskoj Mitrovici su osim ministara prisustvovali šef kabineta ministra pravde Marijana Savić Simić, posebni savetnik Snežana Radanović i direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević.
Neposredno pre obilaska Kazneno-popravnog zavoda ministri su se sastali sa gradonačelnicom Sremske Mitrovice Svetlanom Milovanović nakon čega je usledio sastanak u Palati pravde na kojem je istaknuto da će resorno Ministarstvo učiniti neophodne napore za poboljšanje uslova rada u svim pravosudnim organima.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Osnovnog, Prekršajnog, Privrednog i Višeg suda i tužioci Osnovnog javnog tužilaštva i Višeg javnog tužilaštva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*