Министар Вучевић: Војска Србије је спремна и обучена да изврши сваку наредбу врховног команданта

Foto/ www.mod.gov.rs

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем обишао је данас припаднике Војске Србије који се налазе у гарнизону Рашка у оквиру вежбе “Маневри 2022”.

Министар Вучевић је, након састанка са најодговорнијим старешинама наше Војске и обиласка јединица у касарни “Стефан Немања”, поручио да је Војска Србије спремна, способна и обучена да изврши сваки задатак и сваку наредбу председника Републике и врховног команданта и државног руководства.

– Заједно са начелником Генералштаба генералом Мојсиловићем и најодговорнијим старешинама из Копнене војске и Ратног ваздухопловства и ПВО и Министарства унутрашњих послова, уверили смо се да је стање у јединицама Војске Србије на високом нивоу, да су припремљене, обучене, опремљене, да је морал на највишем нивоу и да је Војска Србије као гарант безбедности и очувања суверенитета и независности Републике Србије спремна, способна и обучена да изврши сваки задатак и сваку наредбу председника Републике и врховног команданта и државног руководства. Са поносом могу да кажем да је Војска Србије увек тамо где је најодговорније и најпотребније, увек уз свој народ чувајући своју државу – изјавио је министар Вучевић.

Министар Вучевић је током обиласка искористио прилику и да разговара са старешинама и војницима који су га известили о стању у њиховим јединицама и досадашњим активностима на припреми и реализацији вежбе.