Градска кућа биће отворена за посетиоце као пример грађанске куће у Руми

Након што је уређена спољашњост Градске куће у Руми, према најавама председнице Општине Рума Александре Ћирић, следи и једно свеобухватно уређење унутрашњости и ентеријера Градске куће, која ће бити стављена у функцију музеја,

„Почиње реализација санације саме Градске куће, ентеријера и унутрашњости. Желимо да јој вратимо стари сјај, јер ово је једна од најрепрезентативнијих кућа грађанских породица у Руми“, рекла је председница Општине рума Александра Ћирић. 

Зграда градске куће је грађанска кућа румске породице Душана Остојића, а с обзиром да се сада користи као Градска кућа за потребе Општинске управе, циљ је да се такве грађевине очувају, али и дају на увид како би и грађани могли да их посећују и увере се у некадашњи дух грађанске Руме.

„Репрезентативан пример једне лепе грађанске куће. Ми ћемо отворити врата Градске куће, тако што ће она бити отворена за посете грађана у време када се не користи за потребе Општине, након што буде реновирана, а то би све требало да буде готово до краја наредне године“, навела је председница. 

Средства за обнову градске куће обезбеђена су трећим ребалансом буџета у укупном износу од шест милиона динара.