Migranti u muljačama za grožđe

Carinici su 7. marta 2019. godine, na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci, sprečili četvoricu migranata da se na krajnje neuobičajen način ilegalno prebace preko granice.

Najpre je na prelazu Batrovci snimak sa skenera pokazao dve ljudske siluete u muljačama za grožđe koje je kamion bugarskih registarskih oznaka iz te zemlje prevozio ka Italiji.

Interesantno je da su migranti uspeli da se uvuku u otvor ne veći od 30 centimetara, što se na prvi pogled čini teško izvodljivim.

Jedan od dva uređaja za muljanje grožđa u kojima su se smestili bio je sasvim zatvorenom poklopcem, pa se pretpostavlja da im je vazduh unutra povremeno puštao njihov sunarodnik, takođe prisutan u prikolici.

Ilegalni putnici su krišom ušli u pomenuti kamion kod Lapova.

Još jedan neobičan slučaj zabeležen je na izlazu prelaza Horgoš, kada su carinici pronašli „slepog putnika“ iz Bangladeša kojeg je skener registrovao u 15 centimetara uzanom prostoru između paletranika i prikolice.

Ilegalni putnik se navodno na to nepristupačno mesto uvukao u okolini Niša, gde je vozač kamiona pravio pauzu, prevozeći iz Srbije ka Nemačkoj tovar sojinog brašna.

Izvor: RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*