Aleksandar Vučić obišao Sremski okrug

U okviru kampanje „Budućnost Srbije“, predsednik Alesandar Vučić juče je obišao Sremski okrug, jedan od najrazvijenijih i najprosperitetnijih okruga u Srbiji. Obilazak je počeo posetom Belegišu, a predsednik Vučić se, nakon posete svih sremskih opština, njihove privrede i infrastrukture, obratio prisutnima na centralnom skupu ispred Gradske kuće u Sremskoj Mitrovici.

Vučić se tom prilikom zahvalio na veličanstvenom dočeku u svim mestima koja je posetio, i najavio povećanje plata i penzija, kao i povećanje subvencija svih vrsta u budućnosti.

Prema njegovim rečima, u poslednje četiri i po godine, u Sremu je otvoreno 18 novih fabrika.

– Nisam zatvarao fabrike, a dok su drugi bili na vlasti, brojale su se u stotinama. U Srem smo doveli neke od najmoćnijih nemačkih, američkih i austrijskih investitora ali mora još više investitora da dođe, kako bi se smanjila nezaposlenost koja je u Sremu čak i najniža – jednocifrena. Cilj je, da stopa nezaposlenosti bude ispod pet odsto. Znam da se ljudi lako naviknu na bolje. Pre nekoliko godina smo bili pred bankrotstvom, država samo što se ugasila nije. Nismo imali fabrike, zaposlene koji bi plaćali poreze, gotovo da nismo imali za penzije, ali vam obećavam da ćete ove i naredne godine imati veće plate i penzije. Srpska ekonomija jača i to smo uspeli zahvaljujući vama koji ste podržali teške reforme, koji niste verovali i ne verujete u lakoverna obećanja – glasaj za mene, pa će da bude bolje – neće. Glasajte za one koji su posvećeni, marljivi i one koji znaju da teškim merama mogu da donesu rezultat, rekao je Vučić u Sremskoj Mitrovici.

Predsednik je iskoristio priliku i da ženama čestita 8. mart, a centralnom skupu i obilasku prisustvovali su, pored brojnih lokalnih i državnih zvaničnika, premijerka Ana Brnabić, kao i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

– Srem napreduje i više ne liči na Srem od pre pet ili šest godina – Srem bez fabrika, puteva, obnovljenih škola. Danas je Srem najrazvijeniji deo i Vojvodine i čitave Srbije, i danas smo u to mogli da se uverimo. U Sremu se trenutno realizuju najvažnije infrastrukturne investicije u Srbiji, pored brze pruge od Beograda, do Subotice gradi se i krak auto-puta od Sremske Mitrovice i Kuzmina prema Republici Srpskoj, rekao je Igor Mirović.

Opširnije o ovome mogli ste čuti na Gradskoj M i televiziji Fruška gora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*