Машинско дубинско чишћење гранита на румском тргу

Општина Рума ове године одлучила је да централни Градски трг засија новим сјајем. Подсетимо, како је раније најављивано, у плану је уређење фасада објеката у централном градском језгру што ће освежити тренутни изглед. Осим тога у плану је чишћење и конзервација споменика на центру, такозваних труба, а на последњој седници Општинског већа донете су и друге одлуке које се тичу изгледа центра.

Општински већници изгласали су употребу текуће буџетске резерве за реализацију новог пројекта под називом “Машинско чишћење и полирање трга и тротоара” у износу од три милиона динара.

“Не баш похвална чињеница је да наш трг од како је реновиран пре 15 година није никако чишћен – дубински ни чишћен ни пран. Ове године крећемо у реновирање трга, у малу санацију и нешто ново да урадимо на тргу. То значи прање и полирање трга, јер је боја гранита изгубила боју. Ангажовали смо фирму која је специјализована искључиво за ове врсте радова, тако да су нам обећали и надамо се да ће обећање испунити тако да ће засита дубински опрати и да ће засијати старим сјајем, односно имати онај провидни сјај”, реклa је након седнице Општинског већа Рума председница Александра Ћирић.

Осим тога, према речима председнице Општине следи и замена светиљки, клупа, јавног мобилијара. Како је најавила, то дубинско чишћење требало би да буде урађено у наредним данима, а да се заврши пре почетка Културног лета, које је заказано за 28. јун.

Весна Самарџија