Maradik: Održana tradicionalna manifestacija „Maradička jesen“

Vikend za nama u inđijskoj opštini bio je u znaku „Maradičke jeseni“, ove godine dvodnevne manifestacije u Maradiku. U okviru manifestacije, položeni su i venci na spomenik borcima i žrtvama fašizma u NOB-u. Polaganju venaca prisustvovali su i predstavnici Opštinskog odbora SUBNOR Inđija.

Predstavnici Mesne zajednice, koja je i organizator manifestacije, istakli su da se ove godine odazvao znatno veći broj izlagača i posetilaca. Prvi dan manifestacije bio je rezervisan za takmičenje u pripremanju paprikaša, turnir u malom fudbalu i izložbu udruženja, voćara i pčelara. Između ostalog, organizovan je, po prvi put, i turnir u malom fudbalu za učenike svih osnovnih škola sa teritorije opštine Inđija.

-Prezadovoljni smo turnirom i brojem ekipa koje su se odazvale. Zadovoljni smo mi ali i deca i njihovi profesori kako je to sve izgledalo. U Domu kulture smo imali jednu radionicu u saradnji sa Udruženjem „Vilin salaš“ gde su opet, najmlađi, naučili nešto više o negovanju tradicije i kulture gde su deca naučila da vezu- istakao je Stevan Bradić, predsednik MZ Maradik.

Kada je u pitanju takmičenje u pripremanju paprikaša ove godine prva tri mesta pripala su ekipama Janoša Šitara, Danijela Klinka i treće mesto ekipi Boris Mravček iz Maradika. U večernjim satima odigrana je i prijateljska fudbalska utakmica veterana lokalne FK „Sloge“ i beogradskog „Partizana“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*